Julasken 12-bitar

Chokladen kommer från Malmö chokladfabrik om inget annat anges.

Lingon/pepparkaka

Denna pralin har dubbla fyllningar. I toppen hittar du en lingonkaramell gjord på lingon plockade av min mamma från skogen kring vår stuga i Kroknäs. Under den finns ett lager med en vit pepparkaksganache.

Skal: 36% vit choklad

Glögg

Den här pralinen är fylld med en ganache gjord på en 45% mjölkchoklad som tillsammans med kryddor så som bland annat blåbär, pomerans, lingon och nejlika verkligen skapar en smak av jul.

Skal: 70% mörk choklad.

Polka

Polkagris, klassiker till jul! Den söta vita chokladen får här sällskap av pepparmyntsolja och skapar den klassiska smaken av polkagrisar.

Skal: 36% vit choklad

Citrus/ingefära

I toppen hittar du en syrlig gelé gjord på apelsin och citron. Under den finns en mjuk ganache med kryddighet från ingefära och sötma från apelsiner gjord på 45% mjölkchoklad. 

 Skal: 70% mörk choklad.

Xanté/kardemumma

I den här pralinen hittar du en fyllning gjord på 45% mjölkchoklad som tillsammans med kardemumma får samspela med päronlikören Xanté som har toner av cognac.

Skal: 70% mörk choklad.

Mörk choklad

Den här pralinen speglar den naturliga skönheten i choklad. Fyllningen är en mjuk och krämig ganache gjord på chokladen Sao Palme som är en 60% choklad från Felchlin. Kakaobönorna i denna har sitt ursprung i Ghana. Vacker och god i all sin enkelhet.

Skal: 70% mörk choklad.

Laphroaig (whisky)

Med en rejäl rökighet i whiskyn Laphroaig skapas här, tillsammans med en 45% mjölkchoklad, en trevlig pralin även för den som inte normalt uppskattar whisky.

Skal: 70% mörk choklad.