Samtliga praliner under 2023
I din ask finner du ett urval av pralinerna här på sidan.
Jägarvila
Pralinen som placerades på en 6:e plats i årets största pralintävling i landet. Jämtländska lingon i två lager. En syrlig lingongelé i toppen som balanseras upp av en mjuk lingonganache gjord på choklad från belgiska Carma nuit blanche. I botten en ljus chokladfyllning smaksatt med kaffe från Åre kafferosteri samt kardemumma.
Skal: 70% mörk choklad
Karamell
3 lager med karamell! I toppen ligger en len kolasås. Under den ett lager med en ljus choklad från Cacao Barry med tydliga karamelltoner och allra längst ner en ganache gjord på samma choklad som i skalet. Givetvis en nypa salt till det.
Skal:
35% blond choklad från Cacao Barry
Mörk choklad
Den här pralinen speglar den naturliga skönheten i choklad. Fyllningen är en mjuk och krämig ganache gjord på chokladen Sao Palme som är en 60% choklad från Felchlin. Kakaobönorna i denna har sitt ursprung i Ghana. Vacker och god i all sin enkelhet.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin
Lakrits
Mångas favorit! I toppen hittar du en härlig lakritskola och under den finns ett lager med en ganache gjort på mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik smaksatt med lakrits och salmiak.
Skal:60% mörk choklad från Felchlin
Kanelbulle
Pralin med två fyllningar. I toppen hittar du en karamell smaksatt med kanel. Den andra fyllningen innehåller brynt smör, kanel och chokladen Maracaibo från Felchlin.
Skal: Blond choklad från Malmö chokladfabrik
Polka
Polkagris, klassiker till jul! Den söta vita chokladen får här sällskap av pepparmyntsolja och skapar den klassiska smaken av polkagrisar.
Skal:
36% vit choklad från Felchlin
Laphroaig (Whisky)
En rejäl rökighet från whiskyn Laphroaig tillsammans med en 45% mjölkchoklad från Malmö chokladfabrik.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin
Vanilj
Denna pralin, likt en snöboll, är fylld med en mjuk ganache smaksatt med vanilj från Madagaskar.
Skal:
36% vit choklad från Felchlin
Xanté
Innanför det vita (alt.mörka) skalet finns en smakrik fyllning gjord på 45% mjölkchoklad tillsammans med päroncognacen Xanté.
Skal:
36% vit choklad från Felchlin
eller
60% mörk choklad från Felchlin
Apelsin
En ljus fyllning med choklad från Malmö chokladfabrik smaksatt med juice från färska apelsiner.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin
Glögg
Den här pralinen är fylld med en ganache gjord på en 45% mjölkchoklad som tillsammans med kryddor så som bland annat kanel, kardemumma, pomerans och nejlika verkligen skapar en smak av jul.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin
Lingon/pepparkaka
Denna pralin har dubbla fyllningar. I toppen hittar du en lingonkaramell gjord på Jämtländska lingon. Under den finns ett lager med en blond pepparkaksganache.
Skal:
36% vit choklad från Felchlin
Punsch
En skuren pralin med något fastare konsistens där den 60% chokladen Sao Palme från Felchlin vävs samman med Facile Punsch.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin
Bubbel
Denna pralin hör verkligen hemma i en ask för att fira den du älskar (dig själv eller någon annan)! Praliner är gjord på en ganache med min absoluta favorit när det kommer till vit choklad. Carma Nuit Blanche från Schweiz. Ganachen har smaksatts med bubbel i form av Asti Cinzano. I toppen ligger även en gelé på samma mousserande vin.
Skal: 37% vit choklad från Carma
Passionsfrukt
Syra och rejäl friskhet hittar du i denna pralin! Grunden är en passionsfruktskaramell som balanserats upp med mjuka toner från kokosolja.
Skal: 37% vit choklad från Carma
Jordgubb/balsamico
Jordgubb förenas här med en mörk härlig choklad. Jordgubben hittar du längst upp i form av en gelé för att verkligen framhäva smaken. Under ligger en ganache som tillsammans med en 60% choklad från Felchlin smakats upp med balsamico.
Skal:
60% mörk choklad från Felchlin